Ceasurile si cateva lucruri pe care sigur nu le stiai

Ceasurile sunt si vor ramane mult timp de acum incolo un accesoriu indispensabil tuturor. El ne compleaza tinuta si reusesc sa o puna in evidenta asa cum putine alte accesorii reusesc. Mai ales ca el este si foarte util.

  1. Ceasurile de mana, in forma pe care o gasim astazi, eu devenit populare abia dupa Primul Razboi Mondial si era purtat in mare parte de femei, de aceea el este considerat la aceea vreme o bijuterie femina. Dar curand dupa ofiterii de artilerie au realizat ca este mult mai usor sa verifice timpul atunci cand ceasul este purtat la mana.
  2. Primul ceas cu alarma suna doar la ora 4 a.m si a aparut in anul 1787.
  3. Ceasurile de tip quartz (indiferet ca vorbim de ceasuri dama sau ceasuri barbatesti) sunt mult mai precise decat ceasurile mecanice.
  4. Unul din cele mai scumpe ceasuri vandute a fost creat de Patek Philippe si a ajuns sa fie vandut la o licitatie, in anul 2010, cu 5,7 milioane de dolari.
  5. In Londra exista un ceas numit Little Ben si este o replica a renumitului ceas londonez Big Ben.
  6. Unul din cele mai mici ceasuri de mana ce au existat vreodata, a fost construit in 1929. Jaeger – LeCoultre se numeste ceasul si cantarest numai 0,9 grame, este compus din 74 de parti si masoara 14 mm x 4,8 mm x 3,4 mm. Jaeger – LeCoultre detine recordul pentru cel mai subtire ceas mecanic.
  7. Primul ceas care indica si minutele a fost inventat abia in anul 1577, asta dup ace in 1510 aparea primul ceas de buzunar, acesta era capabil sa arate doar ora, nu si minutele. Cel care a inventat limba care indica minutele a fost Jost Burghi.

Cu siguranta sunt mult mai multe lucruri interesante despre ceasuri, cele de mai sus sunt cateva pe care eu le-am considerat a fi cele mai interesante.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *