De ce merita sa investesti intr-o pereche de cizme Dunlop

Cautand incaltaminte de protectie, ai dat inevitabil si peste cateva perechi de cizme Dunlop. Si, cel mai probabil, te-ai intrebat de ce sunt mai scumpe decat alte modele. Daca cineva ti-ar spune doar ca pretul este justificat pentru calitatea ridicata a acestor cizme, probabil tot ai mai avea indoieli ca merita sa faci o asemenea investitie, asa ca ne-am propus sa iti dam mai multe detalii despre cizmele Dunlop.

Si, pentru a putea face asta, o sa incepem cu momentul in care John Boyd Dunlop a revolutionat industria cauciucurilor, lucru care se intampla in anul 1888. Conceptul de cauciucuri umplute cu aer, adica cele pe care le folosim in ziua de azi, a pornit de la el si de la incercarea de a-si ajuta copilul sa se dea pe bicicleta pe teren accidentat intr-un mod mai confortabil. Deci putem spune cu certitudine ca Dunlop a fost un pionier al cauciucului si ca inventiile sale au schimbat lumea.

De aceea nu este de mirare ca, atunci cand a lansat primele cizme de cauciuc in anul 1927, Dunlop a pornit de la premisa ca muncitorii din toate domeniile au nevoie de confort, protectie si durabilitate si le-a oferit exact aceste avantaje. Iar productia cizmelor pe care le gasesti azi, denumite Purofort, a inceput in anul 1980 cand Dunlop a revolutionat in adevaratul sens al cuvantului procesul de fabricare al cizmelor de protectie.

Purofort este un material unic, compus din milioane de “buzunare” de aer distribuite uniform pe toata suprafata sa, tehnologie care il face foarte usor si asigura o izolatie termica excelenta a picioarelor. In plus, acest material este flexibil si rezistent. La 40 ani de la lansarea acestei tehnologii inca nu exista alte cizme de protectie la fel de usoare si puternice ca acestea, datorita faptului ca “reteta” pentru acest cauciuc este un secret bine pastrat de fabrica Dunlop.

In anul 2010, Dunlop a hotarat sa optimizeze cizmele de protectie pe care le producea in functie de domeniul in care urmau sa fie folosite, motiv pentru care astazi gasesti cizme special concepute pentru agricultura, cresterea pestilor, industrie grea, industria alimentara si minerit. Astfel, indiferent in ce domeniu ti-ai desfasura activitatea, poti fi sigur ca o pereche de cizme Dunlop sunt cea mai buna alegere pe care o poti face si o investitie in propriul tau confort.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *