Tu ce ai alege intre stalpi solari sau stalpi obisnuiti de iluminat?

Stalpii de iluminat stradal au trecut prin diverse imbunatatiri de-a lungul timpului, iar una dintre aceste treceri la un nou nivel a fost utilizarea becurilor cu tehnologie LED, care a adus beneficii in ceea ce priveste costurile, ele fiind mult mai eficiente decat cele clasice. Aceasta imbunatatire a venit ca efect al cresterii preturilor la energia electrica. Trebuia o schimbare care sa scada costurile. La fel se intampla si acum cu aparitia stalpilor solari, care pot sa contribuie si mai mult la scaderea costurilor, plus ca au si alte avantaje foarte importante. Tu ce ai alege, stalpii clasici de iluminat urban sau cei alimentati cu ajutorul panourilor solare?

Din ce in ce mai multi stalpi de iluminat solar sunt instalati la nivel mondial, chiar si in Romania sunt orase in care deja se face trecerea la energie solara pentru iluminatul stradal. Exista totusi doua tipuri de sisteme de iluminat solar pentru strazi: off grid si on grid, la fel cum exista si panouri solare de aceste tipuri. Noi vorbim aici in principiu de sistemele off grid, pentru ca acestea ne permit sa avem alimentare complet independenta pentru stalpii solari. Panourile solare sunt montate pe fiecare stalp, oferind astfel alimentare directa, iar fiecare sistem astfel format poate avea baterie.

Desi energia solara este colectata de panouri pe timpul zilei, pentru iluminatul stradal este nevoie de energie electrica pe timp de noapte. Acest lucru este rezolvat prin stocarea in baterii a curentului electric generat in exces in timpul zilei.

Unul dintre cele mai importante avantaje ale stalpilor solari este faptul ca pot scadea costurile la energia electrica la zero. Nu mai e implicat niciun abonament la reteaua de energie electrica atunci cand se folosesc sisteme fotovoltaice off grid, adica atunci cand vorbim de stalpi solari off grid.

Alte avantaje foarte importante sunt faptul ca nu este nevoie de cabluri prin pamant sau suspendate de la un stalp la altul. Nu e nevoie de infrastructura. Singurele cabluri care ar putea exista sunt cele din cadrul sistemului fotovoltaic de pe stalp. Tocmai de aceea acesti stalpi se pot amplasa in aproape orice loc. Mentenanta necesara este minima, iar faptul ca nu este nevoie de infrastructura reduce costurile de instalare.

Panouri solare pentru orice aplicatie solara fotovoltaica, inclusiv pentru stalpi solari, gasesti in magazinul online E-acumulatori. Apeleaza la noi cu incredere si iti facem chiar noi instalarea panourilor. Vezi ofertele noastre!

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *