Prima mașină electrică de curse din România a surclasat 24 mașini încă de la prima competiție!

În weekend-ul 6 și 7 aprilie 2019 a avut loc etapa I a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop 2019, Trofeul Serus. În cadrul acestui eveniment care a s-a desfasurat în Râșnov, au participat 89 mașini de curse, pe un traseu de 3,7 km lungime, pe drumul dinspre Râșnov spre Poiana Brașov.

Cei de la Kaufland e-Rally Team care s-au putut mândri cu prima mașină electrică de curse din România, în rol de deschizător de drum, iată că anul acesta avem chiar și o Clasă Electrică, inaugurarea ei fiind făcută într-o conferință de presă încă de anul trecut de către Federația Română de Automobilism Sportiv din România.

Amatorii de adrenalină și de senzații tari au stat cu ochii pe mașina electrică in cele 4 manșe la care a participat, curioși să-i vadă și performanțele ca mașină de curse, nu doar aspectul cool și avantajele privind un mediu nepoluat.

Mașina a depășit toate așteptările spectatorilor și nu numai, surclasând deja în această primă etapă a campionatului 24 mașini puternice, aflate in competiție la Râșnov și situându-se pe primul loc la Clasa Electrică. Mașina echipei Kaufland e-Rally Team a obținut la prima manșa de concurs un timp de 2:28,1 min pe un traseu de 3,7 km, iar în plus în clasamentul general a obținut un timp total de 5:13,76 min.

 

Bolidul a atins viteza de 114 km/h in celebrul viraj Peștera, fiind una dintre preferatele zone ale amatorilor de competiții de viteză în Coastă, câștigând astfel teren în fața mai multor mașini campioane.

“Deși au fost și momente în concurs când eram nervos că uneori nu mergea cum voiam eu, trebuie să nu uităm nicio secundă că mașina asta electrică de curse este un prototip, iar menirea lui este să schimbe lumea, chiar dacă nu este posibil să o aduc de la început între primele locuri în Clasamentul General. Învăț să am răbdare cu ea, și sunt convins că dacă de la prima etapă a reușit să depășească atâtea mașini puternice, în etapele viitoare mă aștept să poată și mai mult. Așa că ne vedem pe traseu!” a încheiat pilotul Sorin Ghisoi, multiplu campion național la Competițiile de Viteză în Coastă.

Acest VW Golf electric ce a fost omologat de FRAS și susținut de Kaufland România,  este prima mașină electrică de curse din țara noastră care va participă anul acesta, la Clasa Electrică, la 8 etape ale Campionatului Național de Viteză în Coastă și la 4 etape de Super Rally, iar cea de-a doua mașină a echipei Kaufland e-Rally Team, condusă de pilotul Mihai Beldie, va fi deschizător de drum în cadrul acelorași competiții.

Pe 10 și 11 mai 2019 în cadrul Super Rally Mangalia va fi urmatoarea apariție publică a primei mașini electrice de curse din România.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *