Importanta imaginilor in carti pentru copii

 

Astazi, mai mult ca oricand, sunt multe carti copii pe care parintii le citesc copiilor inca de cand acestia au doar cateva luni. Sunt basme si povesti imbogatite cu multe ilustratii. La varsta prescolara, copiii adora sa asculte basmele, sa urmareasca firul narativ si a vizioneze imaginile cu culori vii si trasaturi bine definite. Totusi, care este rolul si importanta acestor ilustratii?

Ilustratiile reprezinta o metoda foarte utila in aceste carti pentru copii pentru a insufleti ceea ce copiii pot percepe ca o naratiune monotona. Datorita acestor reprezentari grafice, copilul intelege mai bine mesajul transmis de carte: fiecare personaj din poveste dobandeste o identitate specifica, precum si peisajele si tot ceea ce este continut in naratiune. Cartea prinde viata datorita ilustratiilor folosite. Imaginile dau substanta naratiunii, mai ales daca micul cititor nu stie inca sa citeasca, facand astfel cuvintele aproape tangibile, cat si ideile unui text. De fapt, multi copii simt nevoia de a vizualiza ceea ce aud.

Imaginea, sa nu uitam, are in sine o putere evocatoare uriasa. Astfel de carti pentru copii cu ilustratii frumoase si foarte bine definite, pot fi achiztionate de la universenciclopedic.ro. Aici vei gasi carti de la edituri pentru copii renumite in toata lumea. Lecturile sunt impartite pe site, pe grupe de varsta si pe categorii, astfel incat fiecare parinte poate gasi o carticica preferata pentru juniorul sau. Cat despre ilustratii, acestea sunt deosebit de bine realizate, astfel incat copilul sa inteleaga perfect ceea ce transmite textul.

Copilul este un visator concret, care traieste intre taramul realitatii si cel al fanteziei, unde infinitele lumi posibile sunt generate de creativitatea lui. Figurile unei carti pentru copii capteaza atentia copilului, il uimesc, il implica mai mult in naratiune.

In copilarie, cei mici au nevoie sa foloseasca figuri pentru a reprezenta concepte, ganduri si situatii abstracte. Ilustratiile din cartile dedicate lor ii ajuta foarte mult, inca de la varste fragede.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *