Salteaua mai trebuie si inlocuita

La fel ca oricare alt lucru si salteaua are o anumita durata de utilizare, de regula 7-8 ani. Dupa expirarea acestei perioade sau chiar si inainte de asta salteaua ofera anumite semnale de avertizare prin care te anunta ca este timpul sa achizitionezi o noua saltea. Pentru a sti cand este momentul sa faci acest lucru in continuarea acestui articol voi prezenta cateva dintre indiciile care anunta faptul ca este timpul sa achizitionezi o noua saltea.

Durerile de spate cu care te trezesti din somn sunt cel mai vizibil semnal de alarma care te anunta ca este timpul pentru o noua saltea. Aceste dureri apar ca urmare a uzurii saltelei si nu pot fi evitate decat prin achizitionarea unei alte saltele.

Uzura vizibila este unul dintre cele mai grave semnale de alarma pentru ca acest semnal te anunta ca salteaua nu doar ca nu mai poate fi utilizata ci iti pune in pericol starea de sanatate avand in vedere ca datorita uzurii, salteaua nu mai poate sustine corect pozitia corpului.

Achizitionarea unui pat ale carui dimensiuni nu se potrivesc la perfectie cu dimensiunile saltelei avute este un alt moment care te anunta faptul ca trebuie sa achizitionezi o noua saltea. Aceasta trebuie sa se potriveasca la perfectie cu patul pentru a putea oferi un somn cat mai odihnitor.

Datorita trecerii timpului dar si a conditiilor de intretinere salteaua incepe la un moment dat sa aiba un miros, acest moment fiind un alt semnal de alarma care te anunta ca este timpul sa te gandesti la achizitionarea unei alte saltele.

Nu in ultimul rand, faptul ca pe piata de profil au aparut modele de saltea mult mai performante decat ceea ce ai tu este un alt motiv pentru care trebuie sa te gandesti serios la achizitionarea unei noi saltele.

In concluzie, pentru un somn cat mai odihnitor si pentru o stare de sanatate cat mai buna nu trebuie sa ignori semnalele de avertizare care te anunta ca a venit momentul pentru achizitionarea unei noi saltele. Aceasta, ca oricare alt lucru are o anumita durata de utilizare asa ca este absolut normal sa o schimbi.

Leave a Comment

(0 Comments)

Your email address will not be published. Required fields are marked *